Den 12:e augusti 2024 slog vi upp portarna för lunchservering i matsalen Sumlen inne på Kungliga Biblioteket. Du hittar Sumlen en trappa ner, till vänster när du kommit in i huvudentré på biblioteket. Vi har öppet måndag till fredag kl 11:00-14:00. Varje dag hittar du två rätter på menyn, en dagens rätt (vegetarisk) och en dagens husman och det finns även möjlighet att beställa veckans klassiker - en maträtt hämtad från Proviants mer än 15 år långa tradition av menyklassiker. Vi har även fullständiga rättigheter, om man vill avnjuta maten tillsammans med ett glas vin eller en öl.
Priset för Dagens husman och Dagens rätt: 149 kr
Veckans vegetariska: 139 kr
Veckans sallad: 145 kr
Inklusive salladsbuffé, bröd och kaffe
Måndag
Dagens Husman: Ångad koljafilé från Nordsjön med äggsås, friterad persilja och kokt potatis (G/L)
Dagens rätt: Skinnstekt majskycklingfilé med dragonvelouté och citronstekta knippmorötter (L)
Tisdag
Dagens husman: Kallskuren rostbiff med krämig potatissallad smaksatt med ramslök samt tartarsås och rostad lök (L)
Dagens rätt: Lasagne ”Al forno” med parmesan, pinjenötter och rucola (G)
Onsdag
Dagens husman: Panerad sejfilé med smörslungade gröna ärtor, kall dillsås, citron och potatispuré (G/L)
Dagens rätt: Grekiska nötfärsbiffar smaksatta med soltorkade tomater och fetaost samt tomatsås, tzatziki och persiljerostad potatis (G/L)
Torsdag
1:a maj - stängt
Fredag
Dagens husman: Ugnsbakad laxfilé med Sandefjordsås, forellrom och dillslungad potatis (L)
Dagens rätt: Gnocchi bolognese med varmrökt sidfläsk och riven parmesan (G/L)
Veckans vegetariska
Parmesan- och tomatgratinerad canneloni fylld med spenat, svamp och färskost (G/L)
Veckans sallad
Humlans asiatiska med ponzudressing grönkål, morot, svart ris, spetskål, sojabönor, tofu, misomajonnäs, jordnötter, sesamfrö, nori, ponzudressing
(G) = Innehåller gluten
(L) = Innehåller laktos
(G/L) = innehåller gluten och laktos
Fråga gärna personalen vid allergier