Till Proviant Humlegården beläget i Kungliga biblioteket har vi tagit med oss all vår kunskap och erfarenhet från julbordsarrangemang från klassiker som Edsbacka Krog och Restaurang Proviant som stjärnkrögare Mattias Edlund arrangerat i över 30-års tid.
Hos oss hittar du alla traditionella jul-rätter, men också många veganska och vegetariska alternativ. Våra lokaler tar emot upp till 60 sittande gäster (minimiantal 20 pers) och vi har en laddad bar med julens drycker, för större sällskap erbjuds exklusivitet.
Julbordsbokningar går att göra från den 27 november till 22 december, måndag till fredag.
Hör av dig för priser och offert:
Jimmy Palmeklev
jimmy@proviant.se
tel 072-305 40 06
Kvällen inleds med rykande varm glögg och som tilltugg serverar vi hembakat fikonbröd, hembakade pepparkakor och Kvibille Gräddädelost.
Första rundan - sill & strömming
Klassisk inlagd sill
Senapssill
Currysill med vinteräpple
Stekt inlagd strömming
Matjessill från Norröna med hackat ägg, rödlök och brynt smör
Ört- & vitlöksgravad strömming
Ägghalvor med räkröra och dill
Andra rundan – laxar och paté
Dillgravad lax med hovmästarsås
Kallrökt lax med pepparrotsvisp och citron
Varmrökt lax med skarpsås
Laxpaté med rom- och örtsås
Tredje rundan – kallskuret
Proviants hemlagade senap (V)
Älgkorv
Svensk medvurst
Svensk chark med picklade rotfrukter
Rökt sörmländsk hjortstek med pepparrotsgrädde och rimmade lingon
Julskinka från Rocklunda gård med rödkål, senap och äppelmos
Lantpaté med cumberlandsås
Krispsallad med kvibille gräddädel, svensk honung och rostade valnötter (V)
Fjärde rundan – dags för det småvarma
Janssons Frestelse
Glaserade revben från Rocklunda
Hemrullade köttbullar
Rödkål (V)
Prinskorv
Äppelmos
Proviants hemlagade senap
Honungsrostad brysselkål (V)
Stuvad grönkål
Femte rundan - dessertbord, ost och godis
Ris à la Malta med mandarinkompott
Fruktsallad med vaniljyoghurt
Cheesecake med pepparkaksbotten och lingon
Kakbuffé: Kokostoppar (V), saffransbiscotti (V), chokladbollar, chokladtryfflar
Kvibille gräddädel med frukt- och nötbröd och fikon
Brieost med honungsstekta valnötter
Godis
Proviants veganbord (Minimiantal 20 personer)
Bakad rotselleri med rapsolja från Österlen, oatgurt och rostade frön
Grönkål stuvad med havregrädde
Vitkålspudding med rårörda lingon
Rödkål
Blomkålsinläggning med rostade hasselnötter och örter
Veganbullar
Grillad spetskål med soyamajonnäs och rostade pumpafrön
Kikärtsbiffar med spiskummin och sesam serveras med paprikakräm
Glasnudelsallad med shitake, paksoy, chili och ingefära
Vegans Janssons frestelse med kapris
Vegansk ost
Ris à la Malta med mandarinkompott
Fruktsallad med vaniljsoyghurt
Rawballs
Veganskt godis